Over ons

Wat is Kenniscentrum geld 

Welkom bij Kenniscentrum geld, het onafhankelijk platform met informatie over geld alles wat met geld te maken heeft. Dus van bankzaken als sparen, lenen en betalen, tot groot zakelijk financieringen, beleggen, ondernemen en meer.  

Kenniscentrum Geld is opgericht door ondernemer Pieter de Klerk (ondernemer onder andere bekend van de Verkeerd Informatie Dienst). Hij komt zelf uit een ondernemersfamilie waarbij geld en ondernemen met de paplepel ingegoten werd. Echter merkte hij dat bij veel mensen dit niet zo is en dat op school dit veel al niet geleerd wordt. Waardoor deze essentieel kennis om in de huidige maatschappij te kunnen overleven en belangrijke beslissingen te kunnen nemen niet aanwezig is.  

Omdat dit op veel lagen van de samenleving ontbreekt, dus ook bij bijvoorbeeld de pers, politiek, juristen en gerechtelijke macht kunnen simpele misinterpretaties van begrippen desastreuse gevolgen hebben in de samenleving, kijk naar de woekerpolissen- of het toeslagenschandaal.  

Daarnaast zijn wij dat bijna de helft van de huishoudens en de verwachting is dat dit percentage de komende jaren nog meer gaat stijgen, financieel niet meer kunnen rondkomen ondanks beide ouders bijvoorbeeld werken. Dit kan alleen opgelost worden als iedereen weet wat de basisbegrippen betekenen en hoe de systemen werken.  

Doel 

Het doel van Kenniscentrum geld is de financiële geletterdheid van Nederlanders weer opnieuw te brengen.  

Missie 

Ons doel is het creëren van een Nederland waarin iedere Nederlander financieel geletterd is om de basisbegrippen te begrijpen zodat hij financieel rond kan komen.